Кенія AB Plus
Походження: Кенія
Регіон: Nyeri
Організація: дрібні фермери
Висота: 1600 м — 2000 м над рівнем моря
Різноманітність: SL 28 і SL 34
Збір врожаю: жовтень-грудень, червень-серпень
Класифікація: AB Plus
Обробка: промивання
Особливість: географічне розташування на екваторі
Загальна площа для вирощування кави в Кенії оцінюється в 160000 га. Це близько третини площі країни. Велика частина землі використовується дрібними фермерами. Завдяки екваторіальному розташуванню країни, врожай кави у Кенії збирають кілька разів на рік. Відомий район Nyeri в самому серці центральної гірської місцевості славиться виробництвом кращих сортів кави. Всі сорти кави обробляють мокрими і розкладають для сушки на так званих «африканських ліжках» (столах з настилом із дрібної пластикової сітки, вкритої мішковиною). Зазвичай кава продається на аукціонах, які щотижня проходять протягом сезону збору врожаю. Ціна кави визначається якістю чашки і розмірами зерна. Поєднання ідеального клімату, червоного вулканічного грунту та великих висот, формує характерний саме для цієї кави аромат.
Профіль чашки: сильний, цитрусовий, ноти грейпфрута і мандарина, чорної смородини.