Індонезія Суматра Мандхелінг
Врожай: 2014/15
Упаковка: джутовий мішок
Лот: Сілабан Тао, компанія 32cup
Станція обробки: Кооператив Тунас Інду
Різновид: Ліни С (Linie S)
Регіон: Бенер Мерайя, Такенгон Ачех, Північна Суматра
Висота зростання: 1300 метрів над рівнем моря
Обробка: ВЕТ-Халл
Індонезія – четверта країна в світі за обсягами виробництва кави, марочні сорти якої відрізняються щільною консистенцією і низькою кислотністю. Тут є шість регіонів вирощування кави — Суматра, Ява, Балі, Сулавесі, Флорес і Папуа. Кава з кожного має свій неповторний смак, що зумовлено особливістю ґрунтів, висотою культивування, сорту, методу обробки і зберігання зерна.
Індонезійська кава відома своїм особливим смаком, якому притаманна одночасна складність і комплексність, глибина і навіть грубість. Часто присутня солодкість. Вся арабіка, вироблена в Індонезії, збирається вручну. Це дозволяє при мінімальних затратах на техніку досягати високого рівня сортування зерна.
Кава Сілабан Тао (Silaban Tao) вироблена кооперативом фермерів Tunas Indah Farmers Cooperative, який знаходиться на Суматрі, північніше озера Laut Tawar. Підприємство було засноване у 1998 році. На сьогоднішній день воно налічує близько 4000 фермерів і є одним з найбільших у своєму регіоні. Кооператив має сертифікацію «органік» і Fair Trade (соціальний рух, який пропагує справедливі стандарти міжнародного трудового, екологічного і соціального регулювання).
Дуже хороша кава у каппінгу: солодка апельсинова кислотність, відтінки смажених горіхів. При охолодженні кислотність стає менш солодкою, більше лимонною, але як і раніше, цитрусовою.