Бразилія Сантос
(NY 2, Екран 17/18)
Походження: Бразилія
Регіони: Мінас Жерайс, Сан-Паулу
Висота: 200 — 800 метрів над рівнем моря
Різноманітність: в основному катуру і Кату
Урожайний період: березень — жовтень, в основному в червні
Класифікація: Santos NY 2 (0-4 дефекти), розмір 17/18, ss fc
Обробка: суха
Бразилія давно завоювала пальму першості у виробництві кави, п’ята частина країни відведена під кавові плантації. Виробництво кави тут становить близько третини від світового. Левова частка бразильської кави – це арабіка (близько 75%). Найбільш поширений метод обробки кавового зерна в Бразилії – сухий, відомий також як немитий або природний. Всі кавові ягоди очищають, а потім висушують на сонці.
Арабіка Бразилія Сантос – найпопулярніша бразильська кава. Форма і розмір цього зерна вважаються еталоном для оцінки і класифікації інших кавових сортів. Позначка «NY 2» означає високу оцінку зерна вищого сорту відповідно до стандартів Нью-Йоркської фондової біржі. А «Екран 17/18» — це розмір зерна, який є одним з найбільших серед бразильських сортів.
Напій, отриманий із цього зерна буде до смаку поціновувачам класичного кавового смаку – насиченого, рівного, без «відволікаючих» смакових нот, притаманних екзотичним сортам. Саме завдяки цій збалансованості, Арабіка Бразилія Сантос – відмінна кава для формування купажів і блендів.
Смак Арабіки Бразилії Сантос — яскраво-виражений, густий, насичений, має збалансовану кислинку із солодкуватими нотками і пряним післясмаком. Аромат тонкий, без сторонніх нот.